Moderne detectiemethoden in Almelo

Bent u benieuwd hoe een specialist in lekdetectie een lekkage opspoort? Dit gebeurt niet door te breken met hamer en beitel, maar door de nieuwste detectiemethoden te gebruiken. Dit scheelt u veel overlast en bijkomende kosten! In de regio Almelo kunt u hiervoor terecht bij Moorman Totaal Techniek Lekdetectie. We zijn u met onze geavanceerde apparatuur met plezier van dienst.

Voorbeelden van detectiemethoden

Bent u benieuwd naar de verschillende detectiemethoden die we kunnen inzetten? We geven u enkele voorbeelden van gebruikte technieken:

Infrarood thermografie

We brengen een camera aan in de afvoer of leiding waar de lekkage zich ongeveer bevindt. Deze infrarood camera kan de temperatuur meten. Op de plek waar de temperatuur afwijkt, bevindt het lek zich waarschijnlijk.

Ultrasoon lekdetectie

Hierbij maken we gebruik van ultrasone geluidsgolven om lekkages in rubbers en kozijnen op te kunnen sporen. We brengen in de woning een zendertje aan dat geluidsgolven uitzendt, bijvoorbeeld in de vensterbank. Buiten het huis gaan we dan op verschillende plekken met een ultrasoonontvanger luisteren. Wanneer het geluid ergens duidelijk afwijkt, traceren we naar alle waarschijnlijkheid het lek. Voor bedrijven maken we bij een perslucht lekdetectie meting meestal ook gebruik van deze techniek.

Rookdetectie

We gebruiken rookdetectie meestal voor het opsporen van dak- en rioollekkage. Met behulp van een rookgasapparaat wordt er een speciaal soort rook in het riool of onder de dakbedekking geblazen. Op de plek waar de rook ontsnapt, vinden we het lek.